Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@06:56:04 GMT

تزيين پشمک شب يلدا

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۸۹۰۵

تزيين پشمک شب يلدا

خبرگزاري آريا -
شب يلدا بلندترين شب سال و يکي از جشن‌هاي ايراني است که با خوراکي‌هاي مختلف همراه است. با خوراکي ها و تنقلات شب يلدا و آشنا شويد.
شب يلدا
شب يلدا يا شب چلّه بلندترين شب سال در نيمکره شمالي زمين است. اين شب به زماني بين غروب آفتاب از 30 آذر (آخرين روز پاييز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دي (نخستين روز زمستان) اطلاق مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ايرانيان و بسياري از ديگر اقوام شب يلدا را جشن مي‌گيرند. اين شب در نيم‌کره شمالي با انقلاب زمستاني مصادف است و به همين دليل از آن زمان به بعد طول روز بيش‌تر و طول شب کوتاه‌تر مي‌شود. مراسم شب يلدا (شب چله) از طريق ايران به قلمرو روميان راه يافت و جشن "ساتورن" خوانده مي‌شد.
يلدا را جشن خانوادگي دانسته‌اند چون در اين شب براي احترام و بزرگداشت سالمندان، همه در خانه بزرگ فاميل (معمولا‌ پدر و مادربزرگ) جمع مي‌شوند و ضمن صرف ميوه، آجيل و شام به نقل خاطرات آنها ،قصه‌هاي اميدوارکننده و پندآموز و شاهنامه‌ خواني گوش مي‌دهند.
تزيين پشمک يلدا
سفره شب يلدا که "ميزد" ناميده مي شد، جنبه ديني داشت و مقدس بود چون بر سر آن از ايزد خورشيد، روشنايي و برکت مي‌طلبيدند تا زمستان را به خوشي طي کنند. از ميوه‌هاي اين شب مي‌توان به هندوانه، انگور، انار، سيب‌، خيار و...اشاره کرد.
مردم اعتقاد داشتند برکت‌خيزي و پردانه بودن اين ميوه‌ها، زندگي آنها را نيز پر برکت‌ مي‌کند و نيروي بار و يرادر آنها افزايش مي‌دهد. همچنين انار و هندو انه با رنگ سرخ آن‌ها نمادي از خورشيد در شب به‌شمار مي‌رود. به اعتقاد پيشينيان هر کس در اين شب هندوانه بخورد تا پايان زمستان سرما و بيماري بر او غلبه نخواهد کرد و کرم‌هاي روده‌اش نيز دفع مي‌شود. اگر انگور بخورد تا سال بعد گرما‌زده نشود و با خوردن انار نيز تا تابستان سال بعد از گزند جانوران و نيش عقرب در امان باشد.
تمام ميوه‌هاي شب يلدا (به جز سيب و به) بايد در اين شب خورده شوند و ميوه‌هايي را که مي‌ماند ديگر نمي‌خورند.
از ديگر سنت هاي زيبا و خاطره‌انگيز اين شب نيز تفال به حافظ به نيت خير و شادکامي است.
امروزه اما سنت ديدار بزرگ‌ترها و دور هم جمع‌شدن تا حدودي پابرچاست و در منازل مهماني‌هاي کوچک و بزرگي برگزار مي‌شود. همچنين خوراکي‌هايي مهم شب يلدا همچنان هندوانه و انار هستند گرچه بسياري خوراکي‌ها و غذاهاي ديگر به اين سفره اضافه شده و تزيين اين خوراکي‌ها و به طور کلي تزيين سفره يلدا به يکي از رسوم جديد تبديل شده است.
براي مثال امروزه در کنار ميوه‌هاي پاييز و زمستان، انواع آجيل و تنقلات نيز سرو مي‌شود و به نوعي، ريخت و پاش زيادي انجام مي‌شود.


تزيين پشمک يلدا


نحوه تزيين پشمک


تزيينات شب چله


مدل هاي تزيين پشمک شب يلدا


تزيين پشمک شب يلدا به شکل آدم برفي


ايده هاي تزيين پشمک يلدا


تزيينات زيباي پشمک


تزيين پشمک شب چله به شکل کلاه


مدل هاي تزيين پشمک شب يلدا
گردآوري : بخش اسرارخانه داري بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۸۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!

تسنیم نوشت: ماجرای واردات محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف ‌در قالب ۳ محموله به کشور حواشی زیادی را ایجاد کرده است. براساس اخبار منتشر شده؛ بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در دولت ابراهیم رئیسی توزیع شده است

بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰ توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارش‌های صریح سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها بودند.

این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری می‌شد و طی ۴ مرحله نمونه‌برداری و آزمایش آن در آزمایشگاه‌های مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.

علیرغم‌ گزارش‌های رسمی درباره‌ مسموم بودن این محموله در اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ یک کمیته فنی نتایج به‌دست آمده در نمونه‌گیری‌ها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغن‌ها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شده‌اند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در این خصوص اعلام کرد: یک محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف به ارزش ۷۰ میلیون یورو ‌در قالب ۳ محموله وارد بندر شهید رجایی وارد شده است.

دو مورد از این محموله‌ها مربوط به یک شرکت ترکیه‌ای و یک محموله مربوط به یک شرکت آرژانتینی است که وارد کننده این روغن‌ها شرکت بازرگانی دولتی است.

برای مدیران مربوطه، پرونده کیفری تضیع اموال عمومی تشکیل شده ‌و این پرونده در بازپرسی دادسرای بندرعباس در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • این میوه را می‌توان جایگزین قهوه کرد
  • ماجرای روغن‌های خوراکی آلوده وارداتی چیست؟
  • ماجرای مجوز ترخیص روغن های خوراکی وارداتی
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود